En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler nazar önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik yahut betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği tedarik etmek midein lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasavvur üste elementlere karşı sahabet sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalı, kolayca ve hariçya rast açılmalıdır.

Baplar ancak bu sıkı kalite kontrollerinden geçtikten sonra etiketlenir ve kullanıma amade hale getirilir. Gereç bilimi ve mühendisliğindeki devam fail vürutmeler, yangın baplarının etkinliğini ve güvenilirliğini kadimî olarak iyileştirerek, çatı emniyet sistemlerinde eleştiri bir deşatır olmaya devam etmelerini katkısızlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan yapılabilmekle baş başa elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga sebebi iz kaybına nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Ne gestaltlarda yangın merdiveni Yangın çıkış kapısı istanbul bulundurulması ile müteallik zorunluluk örgünın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, örgünın yararlanma klası gibi faktörler ruhlu olmaktadır.

Yangın kapısı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o saat muktezi koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, dünyaa gerçek oluşturulan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden bileğildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının saksıladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği bâtınin asayiş marjı olarak da değerlendirilebilir. .

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan binalar karınin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni sevimli kaybının önlenmesi yerine nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların ana methallerinde veya koridor taksimmlerinde yangının koygun bir şekilde meydana gelmesi özellikle şiddetli katlı yapılarda gezinti yahut pencerelerden sıyrılmak olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile müşterek yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri hummalı bir incelemeye yayımcı tutulur. Bünyeların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, konstrüksiyonların dışında bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında birey zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal kılmak ve montajını tutmak binaların yangından korunması için elzemdir.

Report this wiki page